bosch scharnieren maatwerk case

Maatwerkscharnier voor brekr

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De Brekr, een elektrische brommer ontworpen in de Achterhoek, won vorige week de publieksprijs op de Dutch Design Week. Voor dit innovatieve model hadden de ontwerpers maatwerk nodig. BOSCH Scharnieren ging daarom aan de slag met een speciaal maatwerkscharnier. 

Maatwerk voor de Brekr: ‘Goed Industrieel Ontwerp’

Vorige week heeft één van onze klanten de publieksprijs gewonnen op de Dutch Design Week die van 19-27 oktober plaatsvond. De ‘Brekr’, een elektrische brommer ontworpen in de Achterhoek, ontving in Eindhoven de prijs voor ‘Goed Industrieel Ontwerp’, nadat het ook al genomineerd was voor de ‘Special Award voor Originaliteit’.

Voor een dergelijk innovatief ontwerp heeft de Brekr natuurlijk maatwerk nodig. Daarom werkt BOSCH Scharnieren aan een speciaal scharnier om het zadel omhoog te klappen. Het scharnier heeft namelijk een blokkade nodig zodat deze ver genoeg open kan om goed bij de accu’s te kunnen komen, maar niet zover dat het tegen iets anders aankomt.

De respons is tot dusverre groot, aldus Niels Willems, die de Brekr samen met Jasper Hagedoorn, ontwerper Ivo Roos en engineer Daniel ter Braak ontwierp. “Mensen konden vanaf vorige maand intekenen op een wachtlijst, maar we zitten nu al over die honderd. De respons is groot.”

Onderdelen uit de hele wereld, maatwerkscharnier uit Doetinchem

De Brekr wordt samengesteld uit onderdelen die over de hele wereld worden gemaakt. Voor het echte maatwerk houden ze het dus dichter bij huis, met de keuze voor BOSCH Scharnieren.

De productie van de elektrische brommer start in januari 2020. Het model moet overigens nog wel goedgekeurd worden door de RDW.

Meer lezen? Bekijk het artikel van De Gelderlander of Omroep Gelderland.

www.brekr.com
www.ddw.nl

Meer nieuws

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier