Scharnier

Planning en logistiek

BOSCH Scharnieren was één van de eerste productiebedrijven in Nederland die Quick Response Manufacturing (QRM) introduceerde om de levertijd structureel in te korten en de productiekosten te verlagen. In 2007 is de overstap gemaakt naar POLCA, het daarbij horende productieorder-begeleidings-systeem.

Het rendement van die introducties is dermate groot geweest dat BOSCH Scharnieren, in samenwerking met Softtools Manufacturing, het software-pakket PROPOS heeft ontwikkeld. PROPOS biedt de gebruiker de mogelijkheid productieprocessen te monitoren en te verbeteren zodat productieorders op tijd gereed komen. Het pakket bevat een digitale POLCA-module.

PROPOS is in maart 2012 geïntroduceerd op de ESEF en dingt mee naar de Metaalunie Smart Enterprise Award 2012. Het pakket is met name geschikt voor batch- en klantordergestuurde bedrijven. Meer informatie over PROPOS vindt u hier.

Best practice consultancy

De Amerikaanse grondlegger professor Rajan Suri is nauw betrokken geweest bij de implementatie van Quick Response Management en POLCA bij BOSCH Scharnieren. De introductie is succesvol geweest en heeft de prestaties van BOSCH Scharnieren inmiddels aanmerkelijk verbeterd. Maar het is ook een leerzame uitdaging geweest waarbij BOSCH de nodige hindernissen moest overwinnen. In Nederland waren immers nog geen ervaringen met QRM/POLCA opgedaan.

Die ervaringen zijn nu beschikbaar en blijken te voorzien in een behoefte. Steeds meer bedrijven die QRM en/of POLCA overwegen of die ondersteuning zoeken bij de implementatie, doen een beroep doen op de expertise en ervaringen van BOSCH. (QRM bij BOSCH Scharnieren in de praktijk). Neemt u contact met ons op.

Bel mij terug

Heeft u een vraag, opmerking of informatie nodig? Als u dit formulier invult, bellen we u binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is verplicht.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag een offerte aan