BOSCH Scharnieren: Pionier met QRM en POLCA

26 augustus 2019

Kwaliteit in bedrijf organisatieontwikkeling QRM Bosch Scharnieren POLCA

Vanwege korte levertijden en hoge leverbetrouwbaarheid werkt BOSCH Scharnieren al jaren volgens de principes van QRM en POLCA.

Het tijdschrift Kwaliteit in Bedrijf is een platform voor organisatieontwikkeling. Het plaatste bijgevoegd artikel over BOSCH Scharnieren. BOSCH laat zien hoe PROPOS shopfloor control de planning stuurt.

“De ooit zo potdichte grenzen gingen open en in een sneltreinvaart verdween vrijwel alle industriële massawerk naar de lage lonenlanden in Oost Europa. Tegen dat geweld was BOSCH niet opgewassen en magere jaren volgden. Er restten twee keuzes: óf de poort dicht, óf revolutionair omdenken…”

“In ons geval bleek de oplossing voor onze neus te liggen: verder specialiseren in maatwerk! Aan de lopende band rechttoerechtaan scharnieren produceren, dat kan iedereen. Op dat niveau kun je je eigenlijk alleen via de prijs onderscheiden; de rest is onbelangrijk. Maar een speciaal scharnier, exact conform de wensen en eisen van een vaak veeleisende, exclusieve opdrachtgever, dat is een heel ander verhaal. Dan moet je veel vakmanschap, kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit in huis hebben. Dát was de niche waarop we ons moesten focussen.”

En zo werd BOSCH de succesvolle voorloper met QRM. Wat QRM is, waarom we ervoor kozen én hoe we het toepassen in de praktijk, leest u in het uitgebreide interview.

Lees het artikel

Bron: Kwaliteit in Bedrijf, augustus 2019

Bel mij terug

Heeft u een vraag, opmerking of informatie nodig? Als u dit formulier invult, bellen we u binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is verplicht.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vraag een offerte aan