kwaliteit in bedrijf bosch scharnieren

BOSCH Scharnieren: pionier in QRM en POLCA

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vanwege korte levertijden en hoge leverbetrouwbaarheid werkt BOSCH Scharnieren al jaren volgens de principes van QRM en POLCA. Het tijdschrift Kwaliteit in Bedrijf is een platform voor organisatieontwikkeling. Het plaatste bijgevoegd artikel over BOSCH Scharnieren. BOSCH laat zien hoe PROPOS shopfloor control de planning stuurt.

BOSCH Scharnieren: QRM en POLCA

“De ooit zo potdichte grenzen gingen open en in een sneltreinvaart verdween vrijwel alle industriële massawerk naar de lage lonenlanden in Oost Europa. Tegen dat geweld was BOSCH niet opgewassen en magere jaren volgden. Er restten twee keuzes: óf de poort dicht, óf revolutionair omdenken…”

“In ons geval bleek de oplossing voor onze neus te liggen: verder specialiseren in maatwerk! Aan de lopende band rechttoerechtaan scharnieren produceren, dat kan iedereen. Op dat niveau kun je je eigenlijk alleen via de prijs onderscheiden; de rest is onbelangrijk. Maar een speciaal scharnier, exact conform de wensen en eisen van een vaak veeleisende, exclusieve opdrachtgever, dat is een heel ander verhaal. Dan moet je veel vakmanschap, kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit in huis hebben. Dát was de niche waarop we ons moesten focussen.”

En zo werd BOSCH de succesvolle voorloper met QRM. Wat QRM is, waarom we ervoor kozen én hoe we het toepassen in de praktijk, leest u in het uitgebreide interview.

Lees het artikel

Bron: Kwaliteit in Bedrijf, augustus 2019

Meer nieuws

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier