Zoek
Sluit dit zoekvak.

Transportband schakels

Een bijzondere vorm van scharnierende platen zijn transportbandschakels. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van eindloze transportband-schakels (niet in segmenten).

Nauwe toleranties en een projectmatige aanpak zijn de eisen, die de klanten aan ons stellen. De transportbandschakels kunnen geproduceerd worden in zowel staal als roestvast staal. De schakels kunnen bovendien voorzien worden van een door u gewenste perforatie. 

transportband schakel

Voorbeelden van transportbandschakels

Transportbanden voor de voedingsmiddelenindustrie

Bent u op zoek naar maatwerk transportbandschakels? Wij produceren transportbandschakels voor diverse toepassingen, geheel klantspecifiek.

Zo zijn de transportbanden voor de voedingsmiddelenindustrie heel divers. Elke transportband dient aan verschillende productspecifieke eigenschappen te voldoen, denk bijvoorbeeld aan voedselveiligheidsnormen, reiniging en temperatuurverschillen van de producten.

Wij hebben daarom speciale scharnierende platenbanden ontwikkeld, opgebouwd met onze transportbandschakels uit één stuk, voor een breedte van meer dan 2000 mm. Hierbij zijn geen andere ondersteuningen nodig dan aan de zijkanten. Ook hebben wij banden gebouwd om verontreinigingen van 1mm grootte te filteren.

Al onze modellen worden specifiek voor uw project op maat gemaakt.

Knoop

De knoop van het scharnier is het cirkelvormige deel. Ook kraal, lus of knokkel genoemd. De knopen van de twee verschillende bledden wisselen elkaar doorgaans af om de pen heen.

1 of 10
Pen

De pen verbindt de twee (of meer) scharnier bledden.

2 of 10

De pen diameter bepaalt de dikte van de pen, gemeten in de doorsnede.

3 of 10
Bled

Het bled of het blad van het scharnier is het draaiende of vaste deel van een scharnier.

4 of 10

De bled breedte is de afstand van het uiteinde van het bled tot het hart van de pen.

5 of 10

De bled dikte is de dikte van het scharnier.

6 of 10

De scharnierbreedte is de totale breedte van het opengeklapte scharnier: gemeten haaks op de pen.

7 of 10

De knoop lengte is de lengte van het ene uiteinde tot het andere uiteinde van één enkele knoop, evenwijdig aan de pen. Doorgaans is dat een vaste maat, bv. 30mm, 25 mm, 20mm, enz.

8 of 10

De end play is de lichte axiale beweging tussen de knopen over de as van de pen. Deze wordt veroorzaakt door de kleine ruimte tussen de knopen, die ervoor zorgen dat het bled kan scharnieren.

9 of 10

De scharnierlengte is de totale lengte van het scharnier gemeten over de bledden evenwijdig aan de pen.

10 of 10

Tania

Commercieel adviseur

“Met teamwork tot oplossingen komen,
daar krijg ik energie van!” 

Support nodig?

Wij helpen u graag verder. Stuur een berichtje via de chat pop-up of bel of mail ons voor meer informatie en advies.

Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Vouwscharnier voorbeeldnr. 159470

Soort scharnier: vouwscharnier
Materiaal: RVS 304 – Wn 1.4301

Upload direct uw scharniertekening:

BOSCH Scharnieren is de specialist in maatwerkscharnieren met korte levertijden. Stel uw offertevraag in het veld hieronder of deel uw werktekening en eventuele specificaties voor een offerte. Wij helpen u graag uw project realiseren. 

BOSCH Scharnieren is de specialist in maatwerkscharnieren met korte levertijden. Stuur ons uw werktekening of ontwerp en eventuele specificaties voor een offerte. Wij helpen u graag uw project realiseren. 

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988