Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sponsor van duurzaamheid & innovatie

BOSCH staat voor innovatie en duurzaamheid en daarom zijn wij trots sponsor van initiatieven die dezelfde waarden uitdragen.

Solar Team Twente

De World Solar Challenge is een 2-jaarlijks race-evenement in Australië, waarbij zelfontworpen auto’s op zonne-energie een afstand van ruim 3000 km van Darwin naar Adelaide zo snel mogelijk moeten afleggen.

BOSCH Scharnieren is al jaren sponsor van het Solar Team Twente. Dit Twentse team was samengesteld uit studenten vanTU Twente en Hogeschool Saxion.

Maatwerkscharnier voor zonne-auto Solar Team: licht én sterk

Voor THE RED ENgine, de zonne-auto van het Solar Team Twente in 2013, heeft BOSCH Scharnieren een sterk en uitermate licht scharnier ontworpen. Het scharnier dient om de cabine te openen. BOSCH leverde ook aan de race in 2015 een bijdrage.

Superbus TU Delft

Superbus is de naam van het onderzoeksprogramma van de TU Delft gericht op het Openbaar Vervoer van de toekomst. Het Superbusconcept is bedacht door professor en voormalig astronaut Wubbo Ockels.

Doel van Superbus is een punt-tot-punt vervoersmogelijkheid te ontwikkelen die kan concurreren met trein en auto. De Superbus krijgt 18 zitplaatsen en moet gaan rijden op eigen ‘Superbanen’ met een snelheid van 150 tot 250 km/u. Bekijk de Superbus op YouTube. Met oog op optimaal comfort voor de reiziger, hebben studenten van de TU Delft een speciale passagiersstoel ontwikkeld.

Maatwerkscharnieren voor superbus

BOSCH Scharnieren heeft hiervoor de scharnieren ontworpen en geleverd. De scharnieren zijn gemaakt van een innovatieve roestvast staalsoort Wn 1.4597 (AISI 204Cu). Door de hoge treksterkte hiervan kon het vereiste ‘superslanke’ scharnier worden gerealiseerd.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988