Search
Close this search box.

Scharnieren
Maritiem & Offshore

In zwaar corrosieve omstandigheden, waar vocht, zout water en chloor een grote impact hebben op de materialen, heeft u scharnieren nodig waar u op kunt vertrouwen. BOSCH Scharnieren ontwikkelt scharnieren van hoge kwaliteit roestvast staal. Dankzij onze gepatenteerde coatings kan bovendien de duurzaamheid verlengd worden. 

Onze klanten

Hoogwaardig roestvast staal: RVS 316

Bij BOSCH Scharnieren ontwikkelen wij scharnieren op maat van hoogwaardige kwaliteit roestvast staal. RVS 316 biedt een ijzersterke corrosieweerstand ten opzichte van de meeste andere Cr-Ni staalsoorten in corrosieve milieus. 

  • RVS 316 / 1.4401
  • RVS 316L / 1.4404

Duplex scharnier voor off shore: als het sterk moet zijn

Roestvast staal heeft uitstekende corrosiewerende eigenschappen. Maar in uw sector kunnen natuurlijk aanvullende eisen nodig zijn. Zeker wanneer u te maken heeft met de elementen. 

Naast een specialisatie in het klassieke RVS 304 scharnier, en het specifiekere RVS 316 scharnier dat chloor- en zeewaterbestendig is, heeft BOSCH scharnieren ook een gerold scharnier geproduceerd in duplex RVS voor een klant in de windenergiesector.

Als het gaat om corrosievastheid en sterkte zijn petrochemie en off shore uitermate geschikte omgevingen om duplex toe te passen, vanwege de hoge sterkte van het scharnier. 

NIROX® coating: 800 uur bij de zoutsproeitest

Van galvaniseren tot poedercoaten, ook aan de afwerking stellen wij hoge kwaliteitseisen: een ijzersterk scharnier dat gezien mag worden.

Daarom werken wij met gepatenteerde coatings. Zo is NIROX® een wel heel bijzonder soort transparante coating, door de dunne laag nauwelijks zichtbaar. Milieuvriendelijk en organisch. NIROX® biedt extra corrosiebescherming, UV bestendigheid én is elektrisch isolerend, door het rechtsreeks contact van metaal op metaal te vermijden. Producten met NIROX® halen 800 uur bij de zoutsproeitest!

Maatwerkscharnieren voor MARITIEM

Bij BOSCH Scharnieren werken vakmensen met jarenlange ervaring. Wij kennen de eisen die gesteld worden in uw branche. Daarom denken onze ingenieurs graag met u mee voor oplossingen die passen binnen uw project en programma van eisen. Niet voor niets worden onze scharnieren door zowel architecten als opdrachtgevers voorgeschreven in verschillende projecten.

Daar kunt u op vertrouwen.

cases maritiem en offshore scharnieren

BOSCH-scharnier-WO2-boot-1 Maritiem

Speciaalscharnier voor Tweede Wereldoorlog boot

Voor één van onze klanten gingen wij aan de slag met een wel heel bijzonder soort maatwerk scharnier. De Pontoon Group ’40-’45 heeft zichzelf als ...
Lees meer →
Scharnierdeel los of geassembleerd Alle sectoren

Los scharnierdeel of geassembleerd scharnier?

Geeft u de voorkeur aan losse scharnierdelen voor de montage van uw project of toch een volledig samengesteld scharnier? Voor een producent van transformatorhuisjes leverden ...
Lees meer →
maatwerkscharnier case offshore Maritiem

Sterke scharnieren voor offshore serviceplatform

BOSCH Scharnieren levert maatwerk voor… BV Anlagenbau! Gespecialiseerd in groot staal en staalbewerkingen produceert Anlagenbau o.a. complexe en grote stalen constructies voor de windenergiesector en ...
Lees meer →

Als het sterk moet zijn.
Als het duurzaam moet zijn.

Van roestvast staal tot coating.

scharnier maritiem
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988