Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 jaar QRM bij BOSCH Scharnieren

Al 10 jaar is BOSCH Scharnieren een van de pioniers in Nederland op gebied van QRM. Als het gaat op doorlooptijdverkorting, korte levertijden en een hoge leverbetrouwbaarheid zijn goede resultaten geboekt. Jaap van Ede,journalist van procesverbeteren.nl, heeft dit interview gepubliceerd.

Bosch Scharnieren startte in Nederland als eerste met Quick Response Manufacturing (QRM), om doorlooptijden te verkorten bij klantspecifieke productie. Wat leerden zij in de afgelopen tien jaar?

‘De kracht van QRM zit hem in de omvorming naar een cellulaire organisatie op basis van Quick Response Cells’, stelt directeur Fried Kaanen. ‘Klantspecifieke orders kunnen zich dan als “stoptreinen” langs QRC-stations naar keuze gaan bewegen. Vervolgens kun je je dan gaan focussen op het terugdringen van de wachttijden.’

Dit laatste kan op verschillende manieren, variërend van buffervakken tot het gebruik van POLCA. ‘Deze Kanban-variant is een belangrijk hulpmiddel, maar is niet afdoende’, waarschuwt Kaanen. ‘POLCA zorgt er weliswaar voor dat orders zich gemiddeld zo snel mogelijk verplaatsen, maar prioriteert ze niet vanzelf, zodat ze elkaar waar nodig kunnen inhalen. In het papieren POLCA-systeem moet je daartoe geregeld lijsten met ideale “doorkomstdata” per order naar elke QRC brengen. Steeds nieuwe lijsten sturen is echter bewerkelijk en foutgevoelig. Bovendien is het beter om continu te herplannen. Daarom laten wij software in realtime volgen waar alle productie-orders zijn.’

U leest het hele interview hier!

Best practice QRM

Meer over Lean en Quick Response Manufacturing bij BOSCH Scharnieren?

Deel dit artikel

Meer nieuws

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988