Search
Close this search box.

Speciaalscharnier voor Tweede Wereldoorlog boot

Voor één van onze klanten gingen wij aan de slag met een wel heel bijzonder soort maatwerk scharnier. De Pontoon Group ’40-’45 heeft zichzelf als doel gesteld om 40 replica’s van de M2 boten te maken, die gebruikt werden in de Tweede Wereldoorlog. Deze boten worden ingezet om rivieren over te steken en bruggen te bouwen en worden op authentieke wijze gebouwd, met de hoogste eisen aan veiligheid. Een mooie uitdaging dus voor BOSCH Scharnieren!

Maatwerk scharnieren voor een Amerikaanse M2 boot

Pontoon Group ’40-’45 is een re-enactment groep met een unieke pontonboten collectie uit de Tweede Wereldoorlog. Hiermee kan op verschillende manieren rivieren en kanalen overgestoken worden zoals dat ook in de Tweede Wereldoorlog is gedaan. Het doel van de groep is, naast het bijwonen van evenementen, het verzamelen en uitzoeken van historisch materiaal om zo correct mogelijk uit te beelden hoe het eraan toeging bij de Amerikaanse Engineers in West-Europa in de jaren 1944 en 1945. Hun collectie bestaat uit o.a. M2 Assault Boats, Rijplaten, Johnson Seahorse PO15 Buitenboordmotoren en toebehoren. Voor hun nieuwste project, de Amerikaanse M2 boten, hadden zij een speciaal maatwerkscharnier nodig. Een scharnier dat moest passen bij het authentieke ontwerp van de Amerikaanse engineers.

Exclusief maatwerkscharnier borgt veiligheid

Bij het ontwerp van het scharnier moesten wij rekening houden met zowel het originele Amerikaanse ontwerp van de boot, als de hoge eisen die Pontoon Group ’40-’45 stelt aan de veiligheid. De boten zijn namelijk niet alleen gebouwd voor hun unieke uitstraling ter bezichtiging in een museum, maar worden ook ingezet op re-enactment events en herdenkingen. Om deze reden investeert de groep flink in de veiligheid van de boten zodat deze gewaarborgd blijft. Aangezien duurzaamheid en veiligheid ook bij BOSCH hoog in het vaandel staan, ontwikkelden wij een exclusief maatwerkscharnier voor dit project, waar Pontoon Group op kan bouwen.

Nabewerking scharnier

Het maatwerkscharnier is gemaakt van warm gewalst staal, gebeitst en geolied. Door het scharnier op deze wijze te produceren kan het scharnier bij het bouwen van de boten nog goed worden nabehandeld, bijvoorbeeld door te coaten of te spuiten. Dit zorgt voor meer vrijheid in de afwerking en een betere aansluiting op het design van de boten. Zie hieronder het werk ‘in progress’!

De boten zijn nog niet helemaal afgespoten maar het resultaat mag er zijn. Petje af voor de kwaliteit die jullie geleverd hebben, het past als een zonnetje! PS. Een timelapse van de botenbouw is via de volgende link te vinden: https://fb.watch/3pB6YWNE5M/ “
– Pontoon group ’40-’45

 

Meer over de Pontoon Group ’40-’45

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988