Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maatwerkscharnier voor brekr

De Brekr, een elektrische brommer ontworpen in de Achterhoek, won vorige week de publieksprijs op de Dutch Design Week. Voor dit innovatieve model hadden de ontwerpers maatwerk nodig. BOSCH Scharnieren ging daarom aan de slag met een speciaal maatwerkscharnier. 

Maatwerk voor de Brekr: ‘Goed Industrieel Ontwerp’

Vorige week heeft één van onze klanten de publieksprijs gewonnen op de Dutch Design Week die van 19-27 oktober plaatsvond. De ‘Brekr’, een elektrische brommer ontworpen in de Achterhoek, ontving in Eindhoven de prijs voor ‘Goed Industrieel Ontwerp’, nadat het ook al genomineerd was voor de ‘Special Award voor Originaliteit’.

Voor een dergelijk innovatief ontwerp heeft de Brekr natuurlijk maatwerk nodig. Daarom werkt BOSCH Scharnieren aan een speciaal scharnier om het zadel omhoog te klappen. Het scharnier heeft namelijk een blokkade nodig zodat deze ver genoeg open kan om goed bij de accu’s te kunnen komen, maar niet zover dat het tegen iets anders aankomt.

De respons is tot dusverre groot, aldus Niels Willems, die de Brekr samen met Jasper Hagedoorn, ontwerper Ivo Roos en engineer Daniel ter Braak ontwierp. “Mensen konden vanaf vorige maand intekenen op een wachtlijst, maar we zitten nu al over die honderd. De respons is groot.”

Onderdelen uit de hele wereld, maatwerkscharnier uit Doetinchem

De Brekr wordt samengesteld uit onderdelen die over de hele wereld worden gemaakt. Voor het echte maatwerk houden ze het dus dichter bij huis, met de keuze voor BOSCH Scharnieren.

De productie van de elektrische brommer start in januari 2020. Het model moet overigens nog wel goedgekeurd worden door de RDW.

Meer lezen? Bekijk het artikel van De Gelderlander of Omroep Gelderland.

www.brekr.com
www.ddw.nl

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988