Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe verlichting voor nóg nauwkeuriger precisiewerk

Hoe creëren we in de productieruimte een egaal lichtbeeld voor precisiemetingen met een zo zuinig mogelijk armatuur? Dat was de vraag die wij onszelf in samenwerking met Elektro Service Doetinchem stelden. Met de keuze voor het Solow XLED-armatuur van Thorlux beschikt onze productiehal nu over een optimaal lichtbeeld voor onze scharnieren! Licht is namelijk enorm belangrijk met het oog op de nauwkeurigheid, soms wel tot op enkele honderdste millimeters. Daarnaast is het Solow XLED armatuur prettig voor de ogen van onze vakmensen. Een impressie van dit prachtige resultaat!

Oog voor detail

Meten is weten, zeker bij scharnieren waar maatnauwkeurigheid een belangrijke rol speelt. “Onze scharnieren zijn bestemd voor veeleisende toepassingen, zoals de vliegtuigindustrie, railsector en medische apparatuur”, vertelt Ulrich Hubald, General Manager bij BOSCH Scharnieren. “Scharnieren moeten soms tot op de enkele honderdste millimeter nauwkeurig zijn. Om die nauwkeurigheid te garanderen moeten wij tijdens het productieproces veel meten. We hebben in onze productielocatie veel licht nodig om dat goed te kunnen doen.”

Sterk licht, krachtig design

Het Solow armatuur van Thorlux gaat in deze belangrijke behoefte voorzien. Niet alleen is het licht een stuk krachtiger, ook de productiehal heeft de moderne uitstraling die past bij ons bedrijf, en ons recent vernieuwde pand. Hubald: “Niet overal hadden we een egaal lichtbeeld en qua energieverbruik was het ook niet optimaal. Het Solow XLED armatuur heeft daarentegen een enorme lichtopbrengst. De armaturen hangen op 5,5 meter hoogte en de werkhoogte waarop collega’s meten is 80 centimeter. Een lichtberekening van Thorlux wees uit dat we op die hoogte een lichtsterkte van 500 Lux nodig hebben.”

Optimaal licht voor onze medewerkers

Het verbeterde lichtbeeld gaat bijdragen aan lagere faalkosten en een aangenamere werkomgeving voor onze medewerkers. “Onze collega’s gaven aan dat andere armaturen onaangenaam waren voor de ogen. Bij de Solow XLED-armaturen is dat niet het geval. Deze armaturen zorgen voor een egaal, prettig lichtbeeld en zijn niet verblindend.”

Zie hieronder het prachtige resultaat!

Dit bericht is gebaseerd op de case van Thorlux. Bekijk de volledige case hier.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988