Zoek
Sluit dit zoekvak.

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,
een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles en
geprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële toepassingen.

ESTEVE ET COMPAGNIE, een belangrijke speler op het vlak van scharnieren, hang- en sluitwerk voor industriële toepassingen via haar dochterondernemingen PINET INDUSTRIE, BOSCH SCHARNIEREN en FIXOR, kondigt aan dat ze het Belgische bedrijf PAUMELLES LIEGEOISES heeft overgenomen, een specialist in het ontwerp, de productie en de distributie van laspaumelles en profielscharnieren in kleine series.

PAUMELLES LIEGEOISES heeft meer dan 300 klanten, voornamelijk in Europa (Frankrijk, Duitsland, Benelux, Scandinavië), maar ook in Amerika, Noord-Afrika en Azië.
Al vele jaren staat PAUMELLES LIEGEOISES bekend om het leveren van kleine series hoogwaardige producten op maat, gemaakt van grondstoffen die afkomstig zijn uit Europa. Met deze overname hebben ESTEVE ET COMPAGNIE en haar dochteronderneming PINET INDUSTRIE nieuwe productie-expertise en extra industriële capaciteit verworven.

Scharnieren voor koppelsystemen

“Deze operatie zal ESTEVE ET COMPAGNIE toelaten om haar expertise in de productie van geprofileerde industriële scharnieren te versterken, een domein waarin PAUMELLES LIEGEOISES een gevestigde reputatie heeft. Deze strategische combinatie heeft als doel de positie van ESTEVE ET COMPAGNIE als Europese leider in de productie van hooggespecialiseerde scharnieren te consolideren, om zo tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van haar klanten met een versterkt engagement naar Operationel Excellence.

Deze overname versterkt onze expansie in Europa en onze aanwezigheid op de zeer dynamische Benelux en Duitse markten,” zegt Guillaume BATAILLE, Voorzitter van ESTEVE ET COMPAGNIE.

De komst van PAUMELLES LIEGEOISES binnen de ESTÈVE Groep markeert een strategische vereniging, afgestemd op een gedeelde visie van duurzame groei en respect voor de relaties met belanghebbenden.

Deze integratie is volkomen logisch binnen de groep gevormd door PINET INDUSTRIE, BOSCH SCHARNIEREN en FIXOR. Nathalie Morelle, die sinds de overname van PAUMELLES LIEGEOISES in 2013 het bedrijf heeft geleid tot een gevestigde Europese speler, zal het bedrijf blijven leiden.


“Ik ben enthousiast over de vooruitzichten voor PAUMELLES LIEGEOISES door toe te treden tot een groep met sterke industriële en menselijke dimensies. Onze bedrijven vullen elkaar perfect aan in termen van productie-expertise en in hun gedeelde wens om innovatie centraal te stellen bij het voldoen aan de behoeften van de klant”, zegt Nathalie Morelle, CEO van PAUMELLES LIEGEOISES.


Over ESTEVE ET COMPAGNIE en haar activiteiten in scharnieren, hang- en sluitwerk


ESTEVE ET COMPAGNIE is een Franse industriële groep die in 2019 werd opgericht door
Guillaume BATAILLE met hoofdkantoor in Tremblay-en-Frankrijk.

Estève et Compagnie sas 9 Rue de l’Etang – Paris Nord 2 Internationaal Bedrijvenpark
BP 62036 – 95971 Roissy Charles de Gaulle Cedex – Frankrijk

Tel: +33 (0)1 49 38 27 00. Fax: +33 (0)1 49 63 77 70.

www.esteve-cie.com

Sas met een kapitaal van € 31 740 990 – R.C.S. Bobigny en SIRET: 849 994 538 000 15

De missie van ESTEVE ET COMPAGNIE is het vormen van een groep industriële bedrijven
in Europa. De activiteiten op het gebied van hang- en sluitwerk worden vertegenwoordigt
door de dochterondernemingen PINET, BOSCH SCHARNIEREN en FIXOR.
De groep, die een van Europa’s toonaangevende spelers is op het gebied van ontwerp, productie en levering van hang- en sluitwerk voor industriële toepassingen, heeft meer dan 200 mensen in dienst en behaalde in 2022 een geconsolideerde omzet van €28 miljoen met 2.300 internationale klanten.


Website: www.esteve-cie.com
Contactpersoon: Christophe de Montessus, algemeen secretaris, tel +33 (0)1 49 38 27 00

Over PAUMELLES LIEGEOISES

PAUMELLES LIEGEOISES is een Belgisch bedrijf opgericht in 1961 door Tony Grutman.

Gestimuleerd door de overname in 2013 door Nathalie Morelle en Alfred Limbort, is het bedrijf nu gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de distributie van gelaste scharnieren met traanprofiel en geprofileerde scharnieren. Het bedrijf telt 11 medewerkers en behaalde in 2022 een omzet van €1,2 miljoen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988