Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scharnieren voor treinbouw – InnoTrans 2022

Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig op de InnoTrans 2O22 in Berlijn! Van scharnieren voor de treinbouw van Bombardier (Alstom), tot scharnieren voor de state-of-the-art plafondafdekkingen van Ernst Hombach of de koppelsystemen van Hübner Transportation; de treinbouw en transportindustrie zijn zeker geen onbekenden voor BOSCH Scharnieren. Al jaren produceren wij klantspecifieke scharnieroplossingen voor de railsector, met korte levertijden bovendien. Ook scharnieren nodig voor uw project in de transportsector? Maak van 20 tot 23 september kennis met ons in de Messe, Berlijn voor de InnoTrans 2O22 – standnr. 810 in hal 3.1a!

InnoTrans 2022

We hebben er even op moeten wachten, maar in september is het eindelijk weer zover. De InnoTrans, ’s werelds grootste internationale vakbeurs van de transportindustrie, vindt weer plaats in de Messe in Berlijn. Hoogtepunt van het evenement is de outdoor display area waar 3500 meter lange rails allerlei wagons vanuit de hele wereld tentoonstellen. Uiteraard zijn wij aanwezig om onze selectie van industriële scharnieren tentoon te stellen aan bedrijven uit de hele wereld. Bekijk hieronder enkele voorbeelden!

Scharnieren voor koppelsystemen

Hübner Transportation is o.a. een wereldspeler op het gebied van loopplaten en koppelsystemen van treinen en bussen. Voor de gangpaden in de wagons hadden zij flexibele scharnieren nodig. Wij ontwikkelden deze scharnieren speciaal op maat, zodat de loopplaten in flexibele doorgangen tussen twee treinwagons zo gemonteerd kunnen worden, dat de nodige beweeglijkheid blijft. Daarom ontwikkelden wij een gerold scharnier van RVS 304 dat na bewerking gekerfd is.

(Scharnier artikelnrs. 152853 & 5L-150)

Scharnieren voor plafondafdekking

Voor kunststofspecialist Ernst Hombach Kunststofftechnik ontwikkelden we een speciaal scharnier voor de plafondafdekkingen in treinen. Dit bedrijf is al meer dan tien jaar leverancier voor interieuronderdelen in het railvervoer, dankzij hun speciale manier van thermovormen. Denk daarbij aan o.a. het plafond, de zijwand, de deuropening en de bekleding van de bestuurdersplaats. Hun kracht ligt met name in het gebruik van hun innovatieve ‘twin sheet’ technologie, met twee platen. Deze bijzondere techniek biedt het bedrijf vele voordelen, waaronder meer creatieve vrijheid. Zo produceert het bedrijf plafondafdekkingen met verlichting in de treintoestellen, waarvoor het een maatwerkscharnier nodig had dat deze afdekkingen goed kan sluiten en openen. Daarom ontwikkelden wij diverse speciale scharnieren met geklemde pen, die niet alleen duurzaam en gebruiksvriendelijk zijn, maar ook goed opgaan in het design. 

Scharnieren voor wagonbouw

Bombardier Transportation staat al jaren bekend als specialist in de wagonbouw en fabrikant van rollend materieel. In 2021 is het bedrijf overgenomen door Alstom waardoor de mobiliteitsbedrijven hun krachten hebben gebundeld. Voor Bombardier ontwikkelde wij een speciaalscharnier van RVS 304. Dit roestvrij stale scharnierdeel (fits) met vouw wordt door het bedrijf ingezet in de wagonbouw.

(Scharnier artikelnrs. 159168 & 159169)

Uw treinscharnier binnen 3 weken geleverd?

Van kleine aantallen tot grote series, van design scharnieren tot scharnieren voor zware toepassingen; BOSCH Scharnieren is uw partner voor maatwerkscharnieren van kwaliteit. Met korte levertijden bovendien. Vaak kunnen wij onze scharnieren al binnen 3 weken leveren. Meer weten of advies nodig? Stuur ons direct uw werktekening via info@boschscharnieren.com of kom langs bij onze stand op de InnoTrans 2022 in Berlijn (20-23 September)!

Wij verwelkomen u graag bij standnr. 810 in hal 3.1a.

Onze adviseurs denken graag met u mee voor de beste scharnieroplossing voor uw product. 

Meer over InnoTrans 2022

De InnoTrans 2022 vindt plaats van 20-23 September in de Messe in Berlijn.

Meer over de InnoTrans 2022

Meer over treinscharnieren of offerte aanvragen

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988