Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaam scharnier voor de waterstofauto van het Green Team

Bij BOSCH Scharnieren gaan wij voor duurzaamheid. In onze omgang met het milieu, maar ook in de relaties met onze klanten. Daarom zijn wij trots op de scharnieren die wij voor het Green Team Twente hebben ontwikkeld. Voor hun waterstofauto ontwikkelden wij een speciaal aluminium scharnier om de deuren een stuk verder te openen, waardoor de bestuurder makkelijker in- en uit kan stappen. Het scharnier moet niet alleen sterk zijn, maar ook uitermate licht van constructie.

BOSCH gaat voor duurzaamheid en innovatie

BOSCH scharnieren staat voor innovatie en duurzaamheid en daarom zijn wij trots sponsor van initiatieven die dezelfde waarden uitdragen. Al jaren zijn wij betrokken wij het Solar Team Twente, dat met zelfontworpen auto’s op zonne-energie een afstand van ruim 3000 km van Darwin naar Adelaide zo snel mogelijk moet afleggen, tijdens de World Solar Challenge een 2-jaarlijks race-evenement in Australië. Toen het Green Team van de universiteit Twente aanklopte voor een scharnieroplossing voor hun unieke waterstofauto stonden wij daarom direct in de startblokken om aan de slag te gaan en het team te sponsoren met onze specialiteit: een uniek maatwerkscharnier.

Green Team Twente: scharnieren voor de wereldkampioen

Het Green Team Twente is een team van studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool die samen werken aan de bouw van een zo efficiënt en duurzaam mogelijke waterstofauto. Als huidig wereldkampioen laten ze zien dat de Nederlandse studenten aan de top staan op het gebied van ontwikkeling en toepassing van groene energie. Ook dit jaar weer bouwden ze één van de zuinigste auto’s ter wereld.

Duurzame scharnieren voor optimaal resultaat

Het team ging er dit jaar voor om de waterstofauto niet alleen nog duurzamer te krijgen, maar ook efficiënter in het gebruik en de componenten binnen de auto beter bereikbaar. Om deze reden hadden zij een scharnier nodig waarmee de deuren van de bestuurder nog verder geopend kunnen worden, waardoor de bestuurder sneller in en uit kan stappen. Daarbij is het belangrijk dat de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de wagen behouden blijft. Dankzij het unieke aluminium scharnier dat wij hiervoor ontwikkelden beschikt de waterstofauto nu over een flexibel en sterk scharnier dat bovendien erg licht van constructie is, om de optimale snelheid van de bolide te behouden.

 
Thanks to BOSCH Scharnieren B.V. we have new hinges for the car! With these aluminum hinges, the doors can open a lot further which makes it easier for the driver to enter or exit the car. Bosch Scharnieren specializes in producing suitable and durable hinges for almost everything and we are grateful for their help!
– Green Team Twente

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988