Search
Close this search box.

Fried Kaanen over de CAO

Werkgevers zijn absoluut niet bang voor massale stakingen. En als het bedrijfsleven zijn zin niet krijgt, dan kunnen de vakbonden een nieuwe cao wel op hun buik schrijven.

De werkgevers schuiven alle dreigementen van de vakbond zelfverzekerd terzijde. „Ik ben niet bang”, zegt voorman Fried Kaanen van Metaalunie. „Onze medewerkers zullen zeggen: staken moeten we niet doen.”

De Financiële Telegraaf sprak exclusief met drie werkgeversvoorzitters, van de bouw, de metaal en de supermarktbranche. In deze drie sectoren werken circa 700.000 werknemers.
Zij maken duidelijk dat het hen menens is: seniorendagen, toeslagen en andere verworven rechten uit het verleden moeten op de helling. Volstrekt ouderwets, vinden de werkgevers.
De cao-ruzie in deze sectoren is exemplarisch voor de commotie in de polder. Tal van werkgevers lopen stuk op de FNV die vasthoudt aan een looneis van 3% en niet meegaat in de wens van bedrijven om een flexibele en moderne cao af te spreken.

(In: De Telegraaf, zaterdag 23 mei 2015)

Lees hier het volledige artikel online (inclusief video) 

Deel dit artikel

Meer nieuws

Nieuws

PERSBERICHT

Estève et Compagnie kondigt de overname aan van PAUMELLES LIEGEOISES,een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van laspaumelles engeprofileerde scharnieren in kleine series voor industriële

Onze klanten innoveren.
Wij realiseren.

Wij bespreken graag de mogelijkheden
voor uw volgende project.

scharnier machinebouw apparatenbouw
Logo BOSCH Scharnieren maatwerk Nederland

wij denken met u mee.

BOSCH Scharnieren levert maatwerk scharnieren voor de industrie. Neem contact op voor een offerte of passend advies. 

Zakelijk
Particulier

Maatwerkscharnier nodig?

Heeft u een maatwerk scharnier nodig voor uw (industriële) project? U bedenkt het, wij maken het. Met snelle levertijden bovendien. Stuur ons uw werktekening of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag uw idee te realiseren.

Liever even bellen? +31 (0)314 369988